Káposzta és burgonya avagy Olyant kívántam, hogy...

  • 2020.03.12.
  • 2

Ma cigánypecsenyét kívántam, vagy valami olyasmit.Aztán olyan jókat olvastam a savanyú káposztáról, persze ezek-azok "köztudott" dolgok, hogy azt is megkívántam. Ami nem más mint "egy újkori multivitamin, amit már nagyanyáink is ismertek"
???? maxi gratula annak aki ezt először így megfogalmazta ????????????Egyébként meg fogyasszatok minél több vitamin dús étket, most különösen jól jöhet... és vigyázzatok magatokra...
????PÁCOLT SERTÉSKARAJ
KÁPOSZTÁS-KRUMPLIVALHozzávalók:60 dkg sertékaraj3-4 ger. fokhagyma60 dkg savanyú káposzta80 dkg burgonya10 dkg kenyérszalonna8-10 dkg parasztkolbász1 kisebb fej vöröshagymamajoránna kakukkfűbors, sóA sertéskarajt felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk és legalább egy éjszakára fokhagymás-majoránnás pácban érleljük; majd serpenyőben pirosra sütjük.A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.A savanyú káposztát igényünk szerint leöblítjük, egyszer-kétszer átvagdossuk.A kolbászt felszeleteljük, aztán vékony csíkokra vágjuk.A szalonnát felszeleteljük, bevagdossuk és megpirítjuk.A vöröshagymát felaprítjuk és szalonna visszamaradt zsírján (ha úgy érezzük adhatunk hozzá egy kis sertészsírt még) üvegesre sütjük, beleszórjuk a kolbászcsíkokat és amikor már kicsit kiengedte színét, jöhet a káposzta, amivel szépen összepirítjuk, kakukkfűvel, majoránnával ízesítjük és szükség szerint sózzuk, borsozzuk.A megfőtt leszűrt burgonyát átforgatjuk a káposztával, összepirítjuk és egy egész picikét megtörjük.