Hekk és szója avagy Egészségemre

  • 2020.03.26.
  • 8

Talán megosztó, talán meglepő, de ma hekket kívántam, van ez így.Persze nem a hagyományos, szokásos módon rántva vagy paprikás-lisztbe forgatva,
bár divatja van a "retró kihívások", elfogadásának hanem egy picikét talán egészségesebb módon sütve (párolva) egy kis zöldséges vagy valami hasonló, egyszerű körítéssel.
Vigyázzatok magatokra - Vigyázok magamra - Vigyázzunk egymásra
????FÓLIÁBAN PÁROLT HEKK

SZÓJABABBAL ÉS RÉPÁVALHozzávalók:4 db hekk törzs50 dkg sárgarépa2 db lilahagyma2 dob. konzerv szójabab (2x140g)3 ek. kapribogyókakukkfűrozmaringbors, só olívaolajA sütőt bemelegítjük 200 fokra.A hekk törzseket megtisztítjuk, az oldalát bevagdossuk, besózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük.A sárgarépát kisebb hasábokra vágjuk, a lilahagymát keskeny gerezdekre daraboljuk, a szójababot lecsepegtetjük.A feldarabolt zöldségeket egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a kapribogyót, finoman megsózzuk, 1-2 kanál olívaolajjal meglocsoljuk, kakukkfűvel ízesítjük és alaposan összekeverjük.-Ha valakit esetleg zavarna, hogy sárgarépa kellemesen roppanós lesz, az 3-5 percig főzze elő forrásban levő sós vízben -blansírozás-, de ez a sárgarépa minőségétől is függ; én nem tettem.-Adagonként 1-1 nagy darab alufóliát kiterítünk, a közepére elosztjuk a zöldégeket, majd ráállítjuk a halakat.A fóliákat ügyesen felfelé irányuló mozdulatokkal összehajtjuk, mintha egy „kis csónakot” formáznánk
belőlük ez még lehet lazább, aztán jó szorosan összezárjuk a széleit úgy, hogy ezzel „légmentesen” zárjuk le.