Lazac és túró avagy Szombatooon ?!

  • 2020.02.15.
  • 6

Magyar vagyok, tehát a legjobb étel a rántott hús!
Valószínűleg ez azért van, mert nem kell rajta gondolkodni, meg aztán úgyis megeszi mindenki. ????Na, de álljunk
meg pálinkára! Rántott hús szombaton? Rántott húst vasárnap kell enni!!!Akkor már megent mit találjak ki.....LAZACFILÉ KAPROS TÚRÓVAL
ÉS FOKHAGYMÁS POLENTÁVALHozzávalók:4 adag lazacfilé25 dkg túró1 p. tejföl (150g)1 kis maroknyi olívabogyó1 ek. csemege torma30 dkg kukoricadara1,4 dl víz3 ger. fokhagymafriss kaporőrölt köménybabérlevélbors, sóolívaolajA vizet feltesszük melegedni, megsózzuk, zúzott fokhagymával, kevés köménnyel és 1-2 babérlevéllel ízesítjük. Amikor kezd forrni, beleszórjuk a kukoricakását és kis lángon, folyamatos keverés mellett 8-10 percig főzzük, lehúzzuk a tűzről, és fedő alatt 25-30 percig saját gőzében pihentetjük.-A polentát, kását, puliszkát azért fontos folyamatosan kevergetni, mert ahogy dagad, pöfögve, „fröcskölve” sűrűsödik, illetve könnyen odakaphat, de nem kell tőle félni – folyamatosan kevergetni kell! –A lazacfilét sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben szépen megsütjük.A túrót tejföllel kikeverjük, friss kaporral, a tormával, lecsepegtetett és felaprított olívabogyóval ízesítjük, szükség szerint sózzuk.Tálalás előtt a polentába 3-4 evőkanálnyi olívaolajat keverünk.