Laska és tönköly avagy Asszem

  • 2020.02.19.
  • 3

A közelmúltban valaki vegán receptet kért illetve "ajánlotta", hogy hetente lehetne egy vegán ötlet...Aztán megnéztem a dolgaimat és valóban, eddig kettő olyan étkem van ami beleillik a vegán étrendbe. Majd arra gondoltam, hogy azért erre is odafigyelek és ókor-ókor bedobok egy ilyen Őrültséget is.Ma valami egyszerűt és húsmentest akartam enni és amiket találtam, abból pár perc alatt elkészítettem a betevőt.Amikor a dolog evés részénél tartottam, arra lettem figyelmes, hogy ez vegán lett...asszem ????
PIRÍTOTT LASKAGOMBA TÖNKÖLYBÚZÁVAL2 személyreHozzávalók:30 dkg laskagomba1 kis dob. tönkölybúza (konzerv/150g)1 db lilahagyma1 db paradicsom1 db paprikabazsalikombors, sófehérborecetA laskagombát megtisztítjuk az alsó keményebb szárrészét eltávolítjuk, majd olívaolajon sózás nélkül szépen megpirítjuk.Közben a lilahagymát felkarikázzuk, a paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.Mikor a gomba már szép színt kapott, hozzáadjuk a hagymát és a tönkölybúzát, aztán egy perc múlva a paprikát és a paradicsomot is, de ezekkel már csak összemelegítjük, megsózzuk, borsozzuk, aprított bazsalikommal ízesítjük; az utolsó pillanatban finoman meglottyintjuk egy kevéske borecettel.