Brokkoli és fűszer avagy Noiszen

  • 2020.02.09.
  • 7

Vajon hogy szoktuk ízesíteni a brokkolikrémlevet, vagy akármilyen krémlevest?Szerintem ez egy kissé feszes téma, mert ugyi valamikor megtanultunk egy receptet, az ízlésünkre (a családéra) igazítottuk és jóízűen azt esszük 30-40 évig...Pedig a főzés, az ízesítés ennél sokkal szabadabb dolog ????????????Ma egy egész új világba vittem el a brokkolikérlmlevesemet... Noiszen ????FŰSZERES BROKKOLIKRÉMLEVES JOGHURTTALHozzávalók:1 db brokkoli (0,5 kg)2 ger. fokhagyma1 p. natúr joghurt1 darabka friss gyömbér1-2 tk. curry por1 kis csokor petrezselyemzöldőrölt római köményőrölt fahéjbors, sólisztolívaolajA brokkolit rózsáira szedjük, a szárát meghámozzuk (a külső, fás részét eltávolítjuk) majd felkockázzuk.A fokhagymát durvára vágjuk és egy kis olívaolajon, óvatosan megfuttatjuk -nem égetjük! -, hozzáadjuk a brokkolit, aztán egyből felöntjük vízzel, megsózzuk, befűszerezzük, illetve a petrezselyemzöldet is durvára aprítjuk és beleszórjuk, a gyömbért pedig reszelve vagy nagyon apróra vágva adjuk hozzá.A gyömbér súlyát, adagját nehéz pontosan meg adni, én egy ilyen kis darabkát használtam: