Tarja és káposzta avagy Majd jövök

  • 2020.01.27.
  • 7

Lassan a vége a januárnak, amikor is pihenő hónapos vagyok és inkább a régebbi Őrültségeimet osztom meg veletek, különböző közösségi oldalakon. Persze azért közben főzőcskézek és ölég sok minden jut eszembe, erről-arról ami azért is érdekes, mert mindennek van valami íze, hol édes, hol keserű... Na, de süt a nap és bízunk benne, hogy nem a keserű lesz idén az uralkodó íz, mert akko...
Inkább legyen semleges.Szóval lassan kiérünk a januárból és lassan jönnek a új dolgaim, de még előtt nézzétek meg a mai mannán, amihez nem kell sok minden és a maga egyszerűségében van a pompája ????
Próbáljátok ki, fogyasszátok egészséggel, legyetek jók, aztán majd jövök
????CSOMBOROS KÁPOSZTÁBAN SÜLT SERTÉSTARJAHozzávalók:4 adag sertéstarja (60-80 dkg) 1 kg savanyúkáposzta4+2 ger. fokhagyma1 nagy p. tejföl (450g)köménymajoránnacsombor (borsikafű)bors, sóA sertéstarját felszeleteljük, megklopfoljuk, a széleinél egy-két helyen bevágjuk, majd 4 gerezd zúzott fokhagymából, majoránnával, csomborral, borssal, olajos pácot készítünk és a tarjaszeleteket legalább egy éjszakára (nem baj, ha több) ebben a pácban érleljük.A káposztát szükség szerint kimossuk, egyszer-kétszer átvagdossuk, köménnyel és csomborra meghintjük és alaposan átforgatjuk.A bepácolt tarjaszeleteket oldalanként 3-4 percig elősütjük, megsózzuk.Egy tepsit finoman kizsírozunk beleterítjük a káposzta felét, majd a hússzeleteket adagonként összerendezve rárakjuk.A tejfölt 2 gerezd zúzott fokhagymával és egy picike sóval kikeverjük és az adagolt hússzeletek tetejét 1-1 kanálnyival megkenjük, majd befedjük őket a maradék káposztával.180-200 fokos sütőben fóliával letakarva 45 percig sütjük, aztán fólia nélkül, 15-20 percig sütjük még.Tálaláskor a maradék tejfölt kínáljuk mellé, illetve adhatunk burgonya köretet is bár szerintem magában imegálljaja a helyét.