Pulyka és körete avagy Ahogy szoktam

  • 2020.01.19.
  • 4

Ma ismét úgy oldottam meg az ebédet, ahogy szoktam.Egyszerűen.
Mert nem kell jobb
????ROZMARINGOS PULYKAMELL
ZELLERES-ALMÁS KÖRÍTÉSSEL Hozzávalók:60 dkg pulykamellfilé50-60 dkg alma4-5 szál szárzeller5 dkg diórozmaringbors, só

tejA pulykamellfilét felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, meghintjük borssal és őrölt (vagy aprított) rozmaringgal, majd egy éjszakára tejbe áztatjuk, pihentetjük.A szeleteket lecsepegtetjük, egy papírtörlővel leitatjuk a felesleges tejet, serpenyőben szépen megsütjük, megsózzuk.Az almát gerezdekre vágjuk (igény szerint hámozhatjuk), a szálzellert feldaraboljuk, a diót durvára törjük.Egy nagyobb serpenyőben, olívaolajon percek alatt, finoman megpirítjuk, megkaramellízáljuk az almát és a zellert, picit sózzuk borsozzuk, az utolsó pillanatokban közé szórjuk a diót, ha van akkor aprítva a zeller zöldjét is.Ez az köret gyorsan készül, tehát lehetőség szerint frissen készítsük.