Marha és hagyma avagy Ismét egy példa

  • 2019.12.26.
  • 3

Nem akarok sokat beszélni erről, lehet egyszerűen is.Ismét egy példa, hogy nem kell túlgondolni
a dolgokat ????MUSTÁROS HÁTSZÍNSZELET


SAVANYÚ HAGYMARAGUVALHozzávalók:4 adag marha hátszín (80-100 dkg)4 ek. csípős mustárrozmaring2 fej vöröshagyma20 dkg csemegeuborka1 ek. kapribogyó3-4 ek. balzsamecetsóA marha hátszín szépen megtisztítjuk, majd kb. 20 dekás szeletekre szeleteljük.A szeleteket megszórjuk aprított rozmaringgal, majd 1-1 evőkanál csípős mustárral alaposan bedörzsöljük, olajba fojtva, legalább 1 napra (éjszakára) hűtőben érleljük.Grillen, forró grillserpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt (persze ki ahogy szereti) megsütjük, tálalás előtt megsózzuk.A vöröshagymát félkarikákra vágjuk és egy kevéske zsiradékon 5-6 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az
időközben felcsíkozott csemegeuborkát és a kapribogyót, jól átforgatjuk, meglocsoljuk a balzsamecettel és összeforraljuk. -Ez a ragu szerintem akkor jó, ha még a hagymának is marad egy kis roppanása.) Kedvünkre való burgonyakörettel tálaljuk, ami most nálam Cicege – tócsi, tócsni, lapcsánka, stb.- és
én ezt a finomságot egyszerűen, csak reszelt burgonyából liszttel, egy kis tejjel és sóval készítem.