Kelbimbó és hajdina avagy Szeretem

  • 2019.12.11.
  • 4

Szeretem ezt az időszakot szinte minden hétre jut egy kis kelbimbó és ezt én ki is használom rendesen.
Természetesen sok benne a vitamin, a hasi zsírpárna ellenszere, a kismamáknak is ajánlott, tehát fogyasszuk amíg csak lehet ???? FRANKFURTI EGYTÁL
KELBIMBÓVAL ÉS HAJDINÁVALHozzávalók:50 dkg kelbimbó1 fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa (15dkg)15-20 dkg hajdina2 pár frankfurti virsli (nálam most chilis)2 db babérlevélmajoránnasóA kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk, a külső csúnyább leveleit eltávolítjuk, majd félbe vágjuk őket. A sárgarépát kb. félcentis félkarikákra daraboljuk.A vöröshagymát felaprítjuk, egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a répát és a kelbimbót, valamint a hajdinát, 2-3 percig így együtt pirítjuk aztán megsózzuk, majoránnával, babérlevéllel ízesítjük és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.