Kacsa és az apraja avagy Mocsár?

  • 2019.12.21.
  • 8

Az elmúlt időszakban olvastam valahol ezt a kérdést:-Mit tegyek, hogy a kacsalevesnek ne legyen mocsár íze?Mocsár? én még sosem éreztem...
...igaz, picit bátrabban fűszerezem no meg aztán, biztos hogy nálam kerül bele valami meglepő dolog is ????FŰSZERES KACSAAPRÓLÉK LEVES,
LESTYÁNOS VAJAS GALUSKÁVALHozzávalók:1 kg kacsaaprólék (szárny, nyak, hát, szív, zúza…)2 szál sárgarépa1 szál petrezselyemgyökér1 db vöröshagyma3 ger. fokhagyma1 db paprika1 db paradicsom1 db savanykás alma (félbevágva)1 mk. fűszerpaprika1 tk. egész kömény1 tk. kakukkfű1 ágacska rozmaring2 levélke zsálya3-4 db szegfűszegmajoránnasó-ízlés szerint egy kis csípős-a vajas galuskához:5 dkg puha vaj1 db tojás7 dkg rétesliszt2-3 friss lestyánlevél v. szárítottsóA kacsaaprólékot megmossuk, a zöldségeket megtisztítjuk, és egy fazékban pakoljuk, majd annyi vízzel felöntjük, hogy jól ellepje (bő 2l.) közepes lángon felforraljuk, a tetején keletkező habot leszedjük. Ezután befűszerezzük, megsózzuk a levesünket, legyengítjük a lángot alatta és gyöngyöző forrással készre főzzük; nálam ez erős 2 és fél óra volt, közben az elpárolgó levet pótolhatjuk, viszont ez esetben figyeljünk az ízesítésére.