Padlizsán és köles avagy Viszonylag

  • 2019.11.26.
  • 7

Viszonylag új kedvenc a köles.Viszonylag régi kedvenc a töltött padlizsán.ZÖLDSÉGES KÖLESSEL TÖLTÖTT PADLIZSÁN



ZSÁLYÁVAL ÉS FÜSTÖLT SAJTTALHozzávalók:2 db padlizsán (1/40-45 dkg)10 dkg köles2 szál szálzeller1 db sárgarépa (15 dkg)5-8 dkg reszelt füstölt sajt4 ek. tejföl (+ tálalás)zsályasóElőször is készítjük a kölest, mert annak pihennie kell. A kölest egy szűrőben alaposan! átmossuk, majd a forrásban levő vízbe borítjuk, elkeverjük, lángot levesszük a legkisebbre, és szép lassan, amennyire csak lehet, elfőzzük a levét......aztán egy fedővel letakarva, a tűzről lehúzva, 20-25 percig hagyjuk saját gőzében párolódni, dagadni. (Tehát hasonlóan, mint a rizst.)A