Nyúlcomb és hajdina avagy Előcsalogatva

  • 2019.11.28.
  • 4

A napokban egy
facebook-os
csoportba beírtam, hogy nyúlcomfilét fogok készíteni panírozva.
Amin viszont meglepődtem, hogy egy csoporttársam, meglepődött a rántott nyúlon......szoktak készíteni gulyást bográcsban és vadast, de panírozva még nem próbálták...No, ez előcsalogatta belőlem az emlékezést, azokról az időkről amikor még jócskán 19-cel
kezdődtek
az évszámok.Gyermekkoromban, nyaranta a Nagyszülőknél való nyaralások alkalmával ölég sokszor ettem nyúlhúst.Ilyenkor összejöttünk unokatesók, és teljes
meglepetésszerűen tudtuk már előző nap, hogy holnap nyulat eszünk, és izgatottan vártuk.Vártuk...., persze Mi fiuk azért a vágást, a nyúzást is vártuk - tudom ez nem egy szép dolog, de ez van, el kell fogadnunk - ...de közben tiszteletben tartjuk azokat akik nem esznek húst, vagy épp állatvédők, bízva abban, hogy Ők is tiszteletben tartják ezeket a dolgainkat -; érdeklődően figyeltük a Papa szakszerű mozdulatait, hátha egyszer Mi is kipróbálhatjuk; aztán persze ez nem jött össze...
Aztán a lányok is megjöttek arra az időre, amikor veszekedni kellett azért kis simogató farkacskáért. Ezzel az volt a baj, és ez asszem a mai napig fennáll, hogy egy nyúlnak - egy farka van, ami pont a fele a fülének, vagy negyedrésze a lábainak, szerencsés esetben, mi meg 5-en voltunk. Tehát egy darabig "maradkodtunk" azért a kis simogató boldogságért,
ami úgyis a csajoké lesz és aminek varázs igazándiból néhány napig (max. egy hétig) tartott.Aztán a többi fiú elment játszani, katonázni vagy épp csendben rosszalkodni, én meg beosontam a konyhába, a "segíteni" projekt keretében, hátha kapok valami rágcsálnivalót a kezemben, hogy ne zavarkodjak.Hát... ez már régen volt és azóta sok minden megváltozott...????...csak a nyulak nem... egy nyúl - egy farok ????
PANÍROZOTT NYÚLCOMB FILÉ,


ALMÁS-ZELLERES
HAJDINASALÁTÁVALHozzávalók:4 db nyúlcomb filé 3 -4 dl tej3 ger. fokhagyma rozmaring sóliszttojászsemlemorzsa