Libamell és gersli avagy 3x zöld

  • 2019.11.11.
  • 5

Márton napján......a sztorit ma már mindenki ismeri....aki nem, az egész évben éhezik!...vagy valami ŐrültenJóÉtelt eszik ????????ZÖLDFŰSZERES LIBAMELL
ZÖLDSÉGES-VARGÁNYÁS ÁRPAKÁSÁVAL


ÉS MÉZES ZÖLDALMÁVALHozzávalók:2 db hízott libamell (1/kb.40 dkg)őrölt rozmaringmajoránnakakukkfűbors, só20 dkg árpagyöngy (gersli)20 dkg sárgarépa15 dkg petrezselyemgyökér20 dkg vargánya (fagyasztott, kockára vágva)2 ger. fokhagymalestyánmajoránnaőrölt kömény3-4 db szegfűszegpetrezselyem zöldjesó2-3 db zöld alma1-2 ek. mézAz árpagyöngyöt egy éjszakára hidegvízbe áztatjuk.A zöldségeket feldaraboljuk, a fokhagymát durvára aprítjuk.Egy kevéske zsiradékon megfuttatjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a fokhagymát és a fagyos vargányát, majd 1-2 perc elteltével a lecsepegetettet árpagyöngyöt is.Majoránnával, lestyánnal, köménnyel, sóval és szegfűszeggel ízesítjük, - amennyiben a szegfűszegtől egy kicsit tartunk, akár el is hagyható vagy első főzéskor használjunk kevesebbet, aztán a legközelebbi alkalommal már lehetünk bátrabbak ???? – majd rizottóhoz hasonlatosan, tehát mindig csak annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi, bele-belekevergetve főzzük, az árpagyöngy kb. 30 perc alatt pattanós puhára puhul – persze ínyünk szerint tovább is készíthetjük, de ugyi igazából nagyon