Kelbimbó és tészta avagy Végül is majdnem

  • 2019.11.22.
  • 4

Ma valami zöldséges, paradicsomos, sajtos valamit kívántam, ami nem baj ha kicsit magyaros lenne. (Azért, mert ezek voltak itthon.)Végül is majdnem magyaros lett - piros, fehér, zöld - ????KELBIMBÓS CSAVART TÉSZTA Hozzávalók:50 dkg kelbimbó2 szál szárzeller1 fej vöröshagyma2 ger. fokhagyma1 dob. darabolt paradicsom konzerv (400g)4 ek. balzsamecet1 ek. kristálycukormajoránnalestyánsó25 dkg csavart tészta Parmesan cagy Grana Padano sajtA kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk, a külső „csúnyább” leveleket eltávolítjuk; majd negyedekre vágjuk és forrásban levő sós vízben, 5 percig főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.A vöröshagymát felaprítjuk és olívaolajon aranysárgára sütjük.Közben a szálzellert vékonyan felszeleteljük, aztán a kelbimbóval együtt a hagymához adjuk, felöntjük a paradicsommal, balzsamecettel, cukorral, zúzott fokhagymával, majoránnával, egy kis lestyánnal ízesítjük, megsózzuk, 5-10 percig lassan rotyogtatva főzzük, ha úgy látjuk, egy kevéske vizet adhatunk hozzá, de nem hígítsuk túlságosan.Ez idő alatt a tésztát kifőzzük, majd összeforgatjuk a raguval.Tálaláskor
Parmesan forgácsokkal megszórjuk.