Vargánya és sonka avagy Esős nap, esős hangulat

  • 2019.10.29.
  • 0

Valószínűnek tartom, hogy az esős napokon senki sem akar túl bonyolult főzőcskébe belevágni. Ilyenkor (mint mindig) csak úgy összedobni valami, ez a fő szempont, oszt jolvan.Nézzük mi
van a hűtőben, sonka, gomba, tejszín, és ha jó tudom valahol van egy kis tészta is, okés a buli, itt már nagy baj nem lehet...Na jó, Serrano sonka, vargánya gomba, Barilla spagetti, és remélem akad még 1-2 gerezd kínai fokhagyma is (de magyar csomagolású!)Hát így élünk mi fenn havasokon
????????Finom falatok, oda se neki esős hangulat.VARGÁNYÁS-SONKÁS SPAGETTIHozzávalók:20-25 dkg vargánya10 dkg minőségi sonka (szeletelt)2 dl tejszín5 dkg Parmesan v. Grana Padano2 ger. fokhagymapetrezselyem zöldje25 dkg spagettisóolívaolajA tésztát kifőzzük.Közben a sonkát és a vargányát felcsíkozzuk, feldaraboljuk.Forró olívaolajon megfuttatjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a vargányát és szépen együtt megpirítjuk, az utolsó pillanatokban a 2 gerezd aprított fokhagymát is hozzáadjuk, megsózzuk, elkeverjük, aztán egyből felöntjük a tejszínnel.Szép lassan összeforraljuk, belekeverünk 5 deka reszelt Parmesan-t, aprított petrezselyem zölddel frissítjük,
ha a hosszú forralástól túl besűrűsödne, egy kis vizet adhatunk hozzá.A kifőtt spagettit beleforgatjuk és forró tálaljuk.