Busa és gyöngy avagy Csak 2 dolog

  • 2019.10.23.
  • 2

A mai receptem étkem előtt csak kettő dolgot szeretnék mondani.1. Igen, a busa egy hal, a halban szálka van, a halat tudni kell enni. -A busában talán pici több a szálka, mint ami még jól esik ????
- De FINOM!2. Lásd az elsőt ????BUSASZELET
GYÖNGYÖS-LECSÓRAGUVAL

ÉS PIRÍTOTT PULISZKÁVALHozzávalók:4 szelet busa (kb.60 dkg)10 dkg bacon50 dkg papirka30 dkg paradicsom4-5 ek. ecetes gyöngyhagyma (kb.10 dkg, apróbb)2 ger. fokhagymaőrölt köménymajoránnabors, só(fűszerpaprika)a puliszkához:40 dkg kukoricaliszt1 l vízsóA busa szeleteket megsózzuk, borsozzuk és legalább 30 percig pihentetjük.A paprikát feldaraboljuk, félkarikára vágjuk.A bacon-t felcsíkozzuk és egy kevés zsiradékon elkezdjük pirítani, amikor már kezd színt kapni hozzáadjuk a paprikát és szép lassan félpuhára pároljuk.Közben a paradicsomot is feldaraboljuk, a fokhagymát vékony csíkokra vágjuk, a gyöngyhagymát pedig lecsepegtetjük, hozzáadjuk a paprikához, aztán így együtt sóval, köménnyel és egy kis majoránnával ízesítve, 5-10 perc alatt készre pároljuk. -Ízlés szerint egy kis fűszerpaprikával is meghinthetjük.-A busa szeleteket finoman meglocsoljuk olajjal és egy forró serpenyőben szép pirosra sütjük.A puliszkához egy liter vizet, a legkisebb lángon, feltesszük melegedni.Amikor már kezd gyöngyözni, megsózzuk, beleszórjuk a kukoricalisztet, és folyamatos!!! kevergetéssel legalább 2-4 percig főzzük, pufogtatjuk; lehúzzuk a tűzről, majd egyből letakarjuk egy fedővel és 25-30 percig (lehet több is) saját gőzében pihentetjük.Egy evőkanál segítségével kiszaggatva, 2-3 adagban, forró zsiradékon megpirítjuk, durvára aprított petrezselyemzölddel megszórhatjuk.