Tök és sajt avagy Nem csak az időt töltöm

  • 2019.07.18.
  • 5

Tökölünk tovább kérem szépen.Ma hasznosan és finoman akartam tölteni az időt és asszem sikerült.Napközben hasznosan, este finoman ????TÖLTÖTT TÖK, SAJTOSANHozzávalók:1 db zsenge főzőtök (kb. 1,3kg)10 dkg rizs10 dkg Edami sajt1 db tojás1 ek. tejföl1 ger. fokhagyma8 db koktélparadicsom (kb.)lestyánkaporbors, sóSzerintem ez egy egyszerű recept.Aprított lestyánnal, kaporral és egy gerezd (egészben) fokhagymával ízesített párolt rizst készítünk, jó langyosra hűtjük.Egy darab tojást, egy evőkanál kanál tejföllel kikeverünk.A tököt meghámozzuk, hosszában félbe vágjuk, a belét, -magrészét- egy kanál segítségével kivájjuk.Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, belehelyezzük a két fél tököt, ha billegne, finoman vágjunk neki egy kis talp részt.A langyos, fűszeres párolt rizsből kivesszük a fokhagymagerezdet, hozzáadjuk a tejfölös-tojást és belereszeljük a sajt közel felét, megborsozzuk, aztán alaposan összekeverjük, ha szükségét látjuk, megsózzuk.Az így kapott rizses-sajtos tölteléket egységesen elosztjuk a két fél tökben.A koktélparadicsomokat félbevágjuk és szépen, sorban a töltelékre helyezzük, picit belenyomkodjuk – a koktélparadicsom és a tök méretétől, formájától változhat a mennyisége. - A sütőt bemelegítjük 180 fokra.A maradék sajtot ráreszeljük a betöltött tökök tetejére és az előmelegített sütőben 45-50 perc alatt szépen megsütjük, a végén, a szebb pirulás érdekében kicsit ráerősíthetünk.