Cukkini és hús avagy Csak majdnem

  • 2019.07.24.
  • 7

Tegnap majdnem rakott káposztát készítette, pontosabban rakottat, de csak majdnem káposztát. Vagy mi?! ????RAKOTT CUKKINI4-6 adagHozzávalók:1 db 2kg-s cukkini (vagy több kisebb????)0.5 dl fehérborecet1 tk. só15 dkg rizs1 kisebb babérlevél50 dkg darát sertéshús10 dkg bacon1 fej vöröshagyma2 ger. fokhagyma2 db paprika1 db paradicsom1 nagy p. tejföl (450g) + a tálalásfűszerpaprikamajoránnakaporbors, sózsemlemorzsaA cukkinit hosszában félbevágjuk, a magrészét eltávolítjuk, a húsát pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük, aztán egy teáskanál sóval és féldeci fehérborecettel alaposan beforgatjuk, meggyömiszköljük és legalább egy éjszakán át pihentetjük.Elkészítjük a párolt rizst, amit egy kis darab babérlevéllel ízesítünk.A vöröshagymát, a bacont felaprítjuk, és együtt üvegesre sütjük majd hozzáadjuk a darált húst.Amikor a hús elvesztette nyers színét -kicsit lepirult- megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadunk két gerezd zúzott fokhagymát, meghintjük fűszerpaprikával, majoránnával és kaporral fűszerezzük aztán vízzel felöntve, pörkölt módján jó 30 percig főzzük.