Tej és gyümölcs avagy Tegnap elkaptak!

  • 2019.06.05.
  • 9

Tegnap elkaptak az utcán.???Az első pillanatban megpróbáltam
elfutni,
elmenekülni, de nekem már akkor sem megy a futás, ha rám jön a szapora ???? ezért inkább megadtam magam. ????Ami a fenti két mondat között történt az természetesen és Őrült módom az ételeimmel illetve a sütimeimmel kapcsolatos.
Mert mint azt tudjuk, legjobb süti a pogácsa és erre utaltam a napokban is.
Az illető, aki elkapot végül is dicsérte
a dolgaimat, de rákérdezett, hogy nekem valóban a pogácsa a legjobb süti?
Igen!Az jó.Aztán beszélgettünk még egy kis ideig, hogy iagzándiból egyikünknek sem kedvencei a divatos habos-babos, nyimi-nyami trendi desszertek, ahol inkább a látványom van a hangsúly, de azért azt is megesszük, ha nincs más, persze utána fojtásnak egy darab pogi az jól jöhet ????Bezzeg a szép időkben a Drága Nagyik és az Anyuk csak úgy összekeverték, összeszórták, összegyúrták és már sült is a mennyei finomság, amit mi megpróbálunk leutánozni, de már sohasem lesz ugyan az; na azok voltak az igaz sütik, és ölég gyakran a legegyszerűbb alapanyagokból ami épp otthon volt.Természetesen tiszteletben tartom a trendiséget is; akinek kedve van hozzá, keverjen, kavarjon, habosítson, zselésítsen, díszítgessen és hozzon nekem belőle, esküszöm hogy csak jót mondok róla.
No, amíg ez bekövetkezik (az ajtón nyitva előttetek), addig én itthon előveszek egy kis tejet, pár tojást, némi lisztet, egy-két kanál lekvár......oksa, a lekvár helyett némi gyümölcsöt és...
KLASSZIKUS TEJPITE,
NEKTARINNAL ÉS FAHÉJJALHozzávalók:0,5 l tej2 db tojás12 dkg liszt + 1 ek.5 dkg kristálycukor2 cs. vaníliás cukor40 dkg nektarinőrölt fahéjcsipet sóvajA tejet, a tojással, a liszttel és a cukrokkal szép simára keverjük, egy kis őrölt fahéjjal és
egy csipet sóval ízesítjük.A sütőt 200 fokra bemelegítjük.