Paradicsom és padlizsán avagy Könnyű, nyári, okosan

  • 2019.06.19.
  • 1

No, ebben a dög melegben nem sem árt ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk, legyen könnyű, szénhidrát"mentes", és ne fűszerezzük túl...Ma, pont ma amikor hűvösebb volt, csak 29 fok, én is oda figyeltem és okosan táplálkoztam; nem is vert le a víz kaja után, (annyira).????????????????????CSIRKEMELL CSÍKOK,
PADLIZSÁNNAL ÉS PARADICSOMMALHozzávalók:60 dkg csirkemell1 db szép padlizsán (kb. 50 dkg)70-80 dkg paradicsom2 szál szárzeller4 ger. fokhagymabors, sóolívaolajEnnél a receptbe egy ki színt tudunk vinni, ha többféle paradicsomot használunk.
Nekem szerencsém volt 3 féléhez is, ami egy aprócska koktélparadicsom, egy narancssárga, és egy hosszúkás fajta volt.A padlizsánt felkarikázzuk, picit megsózzuk, megborsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk, megkenegetjük mindkét felükről, majd egy serpenyőben szépen megsütjük őket; tálalásig félre tesszük.(Ezzel a módszerrel ki tudjuk küszöbölni, hogy a padlizsán indokolatlanul sok olajat szívjon magába – aki már próbált serpenyőben olajon padlizsánt pirítani az tudja, hogy képes temérdek olajat elnyelni – természetesen ehhez a művelethez egy jó serpenyő
is szükséges.)Amig a padlizsánszeletek pirulnak, a csirkemellet a szokottnál hosszabb csíkokra vágjuk (egy ki játék ebben a melegben) és egy másik serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk.Közben a szárzellert kis kockákra daraboljuk, aztán a csirkecsíkok közé szórjuk.A fokhagymát vékonyan felszeleteljük és ezt is hozzáadjuk. A paradicsomokat tetszés szerint felszeleteljük és állagához, puhaságához igazodva a raguhoz adjuk, 2-3 perc alatt összemelegítjük (én a koktéllal kezdtem, a végén pedig a leglevesebb, a narancssárga jött).A legvégén egy jó adag durvára aprított petrezselyemzölddel frissítjük.