Hagyma és főzelék avagy Nem tudom a neved

  • 2019.04.04.
  • 4

Kérem szépen van ilyen.Ma, csak úgy tét nélkül neki álltam főzni magamnak valamit, nem akartam sokat; tegnap az egyik Market - ben (-ban) mangalica debrecenire leltem, ez lesz a fővonal gondoltam.
Aztán egy kis ez, egy kis az és elkészült a mai egyszerű.Megettem, finom volt, aztán elkezdtem megírni a bejegyzést......de megakadtam a névadásnál.
Lazításként kimentem lottózóba,hátha többet nem kell dolgozni...Most este mikor be akartam fejezni az irományomat, előtte körbenéztem a világhálón, és háló Istennek valahonnan elém kerül a hagymafőzelék.A hagymafőzelék, amiről eddig még nem hallottam.Amit viszont ma készítettem, az majdnem, illetve és végül is olyan, vagy valami hasonló, midenesetre annak neveztem el; de ha valaki máshogy ismeri, attól elnézést kérek, esküszöm utánanézek.PAPRIKÁS HAGYMAFŐZELÉK,
DEBRECENIVEL ÉS HAJDINA GÁNICÁVAL4 pár Debreceni2 fej vöröshagyma2 db paprika1 p. tejföl (175g)2 ek. liszt20 szál medvehagyma (kb.)fűszerpaprikaőrölt köménymajoránnasóA vöröshagymát fél (vagy negyed) karikákra vágjuk, a paprikát pedig kis kockákra.A debreceniket átlósan bevagdossuk, és egy nagyobb serpenyőben, kevéske zsiradékon pár percig elősütjük, hogy szépen megnyíljanak, majd kiszedjük és félretesszük.A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, meghintjük egy kiskanálnyi fűszerpaprikával, megsózzuk, majoránnával és köménnyel ízesítjük, aztán felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és kb. 5-8 percig főzzük. Amikor elérte a kívánt puhaságot (most sem baj, ha nem főzzük szét) tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük, durvára vágott medvehagymát keverünk bele, visszahelyezzük a kolbászokat, és jól összemelegítjükA hajdina gánica:40 dkg hajdina liszt1 l. vízrozmaringsó