Főzelék és finom avagy Finom a főzelék

  • 2019.04.16.
  • 6

Tegnap főzeléket kívántam és finomat.FINOMFŐZELÉK, BROKKOLIVAL

ÉS SÜLT CSIRKEMELLELHozzávalók:1 db - 50 dkg brokkoli30 dkg burgonya1 szál - 15 dkg sárgarépa1 ger. fokhagyma1 p. tejföl 2 ek. liszt1 tk. kristálycukormajoránnaszerecsendióbors, sóvaj50 dkg csirkemellA brokkolit rózsáira szedjük; a szükség szerint megtisztított szárrészét pedig apró kockákra daraboljuk.A sárgarépát és a burgonyát szintén megtisztítjuk és feldaraboljuk, a fokhagymát felaprítjuk.Egy jó kanálnyi vajon finoman „lepirítjuk” a sárgarépát és a brokkoliszár kockákat, hozzáadjuk a fokhagymát, elkavarjuk, aztán a burgonyát is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.Amikor már harapható puhára főtt a burgonya és a répa, a brokkoli rózsákat is beletesszük, ismét felöntjük vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon puhára főzzük. (A brokkoli rózsák könnyen szét főhetnek, és akkor illúziórombolóan nézhetnek ki