Padlizsán és tonhal avagy Kezdetnek nem rossz

  • 2019.02.02.
  • 7

Na, Drágájim akkor kezdjük meg az évet, mondjuk egy fincsi kis töltött padlizsánnal, amit nagyon kedvelek, de tonhallal még nem készítettem, asszem.Ez egész jó lesz év kezdésnek szerintem, aztán nyomjuk ezerrel... vagy kettővel, amíg bírjuk... vagy amíg lesz hozzá kedvünk...TONHALAS TÖLTÖTT PADLIZSÁN2 személyreHozzávalók:1 db padlizsán160 g tonhal konzerv (...lében, nem olajos)
10-12 dkg rizs½ fej vöröshagyma1 db tojás4-5 ek tejföl(zsemlemorzsa)majoránnabors, só (só helyett én szardellapasztát használtam)Párolt rizst készítünk.Közben a padlizsánt alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, a belsejét kivájjuk, de úgy, hogy a héját ne sértsük meg, aztán a kivájt belsejét felkockázzuk.Egy fél fej vöröshagymát felaprítunk, és olívaolajon, a padlizsán kockákkal együtt aranysárgára pirítjuk, picit megsózzuk.A tojás elhabarjuk, sóval, borssal és majoránnával ízesítjük.A tonhal konzervet (konzerveket) egy szűrőben jól lecsepegtetjük.Amikor a rizs már langyosra kihűlt, belekeverjük a hagymás padlizsánt, majd a tojást, és a végén beleforgatjuk a tonhalkonzervet. (Tonhal konzervnél ügyeljünk arra, hogy ne az aprított fajtát vásároljuk, illetve amikor beleforgatjuk a töltelékbe, ne nagyon törj