Köles és csirke avagy Most épp ez a kedvenc

  • 2019.02.20.
  • 9

Valamiért eddig a köles kimaradt az életem
ételemből; ennek nem tudom mi az igazi oka...Szerintem próbálkozásom már volt vele, de valamiért nem...Aztán a napokban vásároltam egy zacskóval......és azóta még kettővel...PIRÍTOTT HAGYMÁS KÖLESKÁSA,


ZÖLDBORSÓVAL ÉS PIKÁNS CSIRKEMELLELHozzávalók:10 dkg köles20 dkg zöldborsó2 fej vöröshagyma60 dkg csirkemell4 ger. fokhagymachilipehely kakukkfűsó3,5 dl vízA csirkemellet felszeleteljük, (nálam most úgy adta magát, hogy adagokét egy nagy, nyitott szeletre vágtam), majd chilipehellyel, zúzott fokhagymával és kakukkfűvel bedörzsöljük, aztán legalább egy éjszakára olajba fojtva, hűtőben érleljük, pácoljuk. Grill serpenyőben megsütjük, tálaláskor sózzuk.3,5 dl vizet, egy kis sóval feleszünk forrni.A kölest egy szűrőben alaposan! átmossuk, majd a forrásban levő vízbe borítjuk, elkeverjük, lángot levesszük a legkisebbre, és szép lassan, amennyire csak lehet, elfőzzük a levét...