Tarja és pác avagy A kívánós

  • 2018.10.24.
  • 7

Mostanában ölég gyakran megkívánok ilyen egyszerűbb, hétköznapibb ételeket.Ma a pácolt tarja volt soron, de a közeljövőben be van tervezve Rántott vagy Paprikás lisztbe forgatott hekk, burgonyasalátával, egy jó kis Töltött paprika, Babfőzelék, füstölt oldalassal, meg ilyesmi...MUSTÁROS-FOKHAGYMÁS TARJA,

RUSZTIKUS TÖRT BURGONYÁVALHozzávalók:1 kg sertéstarja6 ek. mustár6 ger. fokhagymafrissen őrölt borsétolaj1 kg burgonya1 cs. csemegehagyma2 db paradicsombors, sóA mustárt, zúzott fokhagymával és frissen őrölt borssal kikeverjük.A sertéstarját felszeleteljük, igény szerint klopfoljuk, majd alaposan bekenegetjük, betapicskoljuk a fokhagymás-musttárral, és egy tálba pakolva, olajba fojtva, legalább egy (akár 2-3) éjszakán át pácoljuk; ha több napig pácoljuk, naponta egyszer forgassuk át, és ügyeljünk arra, hogy mindig lepje el az olaj, illetve a szeletek közé is kerüljön.A bepácolódott tarjaszeleteket serpenyőben, -grillserpenyőben- szépen megsütjük, megsózzuk.A burgonyát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.Közben a csemegehagymát és a paradicsomot is feldaraboljuk.Egy serpenyőben, forró zsiradékon kissé megpirítjuk a burgonyakockákat, közé szórjuk a hagymát és a paradicsomot, sózzuk borsozzuk, aztán lazán egy fakanállal vagy villával, finoman megtörjük.