Karaj és hagyma avagy Hétfő egyszerűen

  • 2018.10.01.
  • 4

Ma semmi különöset..., egyszerűen csak finomat kívántam.HAGYMÁS SERTÉSSZELET SZAFTOSAN




A NAGYI
TARHONYÁJÁVALHozzávalók:60 dkg sertéskaraj2 fej vöröshagyma15 dkg
kolozsvári szalonna2 ek. mustár2 ek. lisztfűszerpaprikamajoránnaköménylestyánbors, só+Tarhonya, hagyma, szalonna, sárgarépa, petrezselyemgyökér., kömény, sóA tarhonyát azzal a kis kunkorral készítjük el, hogy a tarhonyával együtt, apróra kockákra vágott szalonnát és vöröshagymát is pirítunk, illetve amikor felengedjük vízzel, szintén pici kockára darabolt zöldségeket is adunk hozzá, 4 főre számolva ez kb. 20-25 deka tarhonya, 10-10 deka szalonna és zöldségek és egy fél fej hagyma; de ezek képlékeny mennyiség.A sertéskarajt felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk; és egy nagyobb serpenyőben szépen megsütjük őket; tálalásig fóliával letakarva félretesszük.A hagymákat félkarikára vágjuk, a szalonnát felcsíkozzuk.A hús sütésénél visszamaradt zsiradékon, félig megpirítjuk a szalonnát és a hagymát, megszórjuk 2 liszttel, elkeverjük, meghintjük fűszerpaprikával, aztán felöntjük bő fél liter vízzel, hozzáadjuk a mustárt, köménnyel, majoránnával és lestyánnal ízesítjük,szükség szerint sózzuk.Egy forrás után visszahelyezzük bele a hússzeleteket és percek alatt sűrűre főzzük, pároljuk.