Csirke és olasz avagy Önnek egy új üzenete van

  • 2018.09.03.
  • 8

A napokban kaptam egy videó-üzenetet, amiben egy toszkán csirkeragu (paradicsom püré, tejszín, gomba, stb...) készült.
Természetesen megtetszett; aztán eszembe jutott, hogy ilyesmit már én is készítettem, igaz a "raktáram
mélyén" lapul azóta is...No, hát itt az alkalom, hogy közkinccsé tegyem és nem bujtassam előletek tovább -gondoltam.
Aztán az az egyszerű szabály, hogy ezt-ezeket kell elhasználni, kicsit felül
írta, átalakította eme pompás kis étket....és most így néz ki.TEJSZÍNES CSIRKERAGU,
TOSZKÁN HANGULATBANHozzávalók:60 dkg csirkemell25 dkg gomba (apróbb, ha van)20 dkg koktélparadicsom (datolya)15-20 szem fekete olívabogyó1 fej vöröshagyma2 ger. fokhagyma2 dl tejszín1,5 dl fehérbororegánóbazsalikombors, sóA vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, a gombát cikkekre vágjuk, az olívabogyót felkarikázzuk, és a koktélparadicsomot is karikákra szeleteljük.A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, és egy serpenyőben kevéske zsiradékon elkezdjük sütni, amikor egységesen kifehéredik, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát.Amikor a hagyma üvegsere sült, a gombát és az olívabogyót is hozzáadjuk, 3-5 percig pirítjuk.Aztán megsózzuk, borsozzuk, oregánóval ízesítjük, felöntjük a borral és kb. ugyanannyi vízzel, kiforraljuk, majd jöhet a paradicsom és a tejszín, pár perc alatt összeforraljuk; befejezésként pedig a jó adag tépett bazsalikommal ízesítjük.Frissen, forrón, párolt rizzsel tálaljuk.