Sajt és torta avagy Nagy úr a muszáj

  • 2018.06.29.
  • 1

A legjobb a süti, a pogácsa!De néha muszáj elhasználni a maradék barack konzervet, befőttet....és néha muszáj, olyan igaz desszertet is készíteni...SAJTTORTA, GYÜMÖLCSÖKKEL

ÉS KEKSZDARABKÁKKALHozzávalók:25 dkg mascarpone 2 db natúr tömlős sajt (100g)10 dkg porcukor18-20 db mézes omlós kekszaz alap:15 dkg darált keksz (kekszmorzsa) + tetejére10 dkg puha vaj1 ek. kristálycukor1 ek. tejföl gyümölcsök…*A kekszmorzsát a cukorral és a puha vajjal és a tejföllel, (kézzel) alaposan, egyállagú, masszává gyúrjuk. (Ha túl omlósnak, száraznak tűnne „tésztánk” egy picike tejföllel lazíthatjuk. A kézzel való gyúrás pedig azért ajánlatos, mert így a kezünk melegétől olvad a vaj és könnyeb is összegyúrni.)Egy 22 centi tortaforma alján, szépen egyenletes vastagságúan, elnyomkodjuk a kekszmorzsás alapot. Egy tálban, a mascarponét, a tömlős sajtokkal és a porcukorral alaposan összekeverjük.Ezután beletördeljük a mézes kekszet, amit szintén alaposan belekeverünk, de közben a keverőkanalunkkal is egy kicsit megtördeljük, megzúzzuk
A gyümölcsöket feldaraboljuk és laza mozdulatokkal belekeverjük a sajtos-kekszes krémbe, majd egységesen eloszlatjuk, elkenjük az alapon.A tetejét szépen elsimítjuk, és finoman meghintjük kekszmorzsával, ez el is maradhat, de így nem lesz olyan csupasz.Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.*A gyümölcsök, szabadon választottak lehetnek, de a mennyiségével ne essünk túlzásba.-Én, most kb. 10 dkg áfonyát, és praktikai okokból egy fél doboz konzerv barackot használtam (4 db felezett). + a díszítés.