Spárga és hal avagy Ez is beindult

  • 2018.05.03.
  • 0

Na végre, beindult a spárga szezon.Igaz, a magamfajta kis városban még meg kell fizetni, az árát, de legalább van.Aztán, ha spárga van, akkor már legyen tilápia is.Hát így élünk Mi fent a havasokon.Jut eszembe, ma láttam már új krumplit is, szépet, aprót, finomat, kilencszázért.BORSOS TILÁPIA FILÉ, SPÁRGÁVAL
ÉS MÉZES MUSTÁRMÁRTÁSSALHozzávalók:4 adag tilápia filé50 dkg fehér spárga8 sz. bacon1 db citrom leve1 p. tejföl2 ek. mustár1 ek mézbors, só50 dkg burgonyaA tilápa filéket megcsepegtetjük a citrom levével, megsózzuk, alaposan megborsozzuk, aztán legalább 20 percig pihentetjük, olívaolaj és vaj keverékén megsütjük.A fehér spárgát megtisztítjuk, és 5 percig forrásban levő sós-cukros vízben főzzük, blansíozzuk, majd egyből lehűtjük; hármasával összefogjuk őket és szorosan betekerjük a bacon szeletekkel. Egy serpenyőben olívaolajon minden oldalukról, szépen megpirítjuk őket.(Aki még nem dolgozott spárgával annak érdemes utána olvasnia, a tisztításának, illetve a főzésének, a fehér és zöld különbségének; én is leírhatnám, de nem tudnám jobban, szebben, mint azt már mások megtették. Szembe tűnhet, hogy általában 15 perceket írnak főzési időnek, én pedig csak 5 percig főztem, mert utána, még a baconnal való pirításkor is kap egyfajta hőkezelést, aztán az sem zavaró -szerintem-, ha marad egy kis roppanása.)A tejfölt a mustárral és a mézzel kikeverjük, szükség szerint sózzuk. Plusz köretként egy kis pirított burgonyát kínálhatunk, de a rizs is megfelelő, ha épp az szeretjük.