Karalábé és csirke avagy A modern hagyományos

  • 2018.03.06.
  • 0

Még nem vagyok megfertőzve, csak egy ici-picit gondoltam újra ezt a pompás kis főzeléket.Ami lényegében és csupán annyi, hogy sűrű, darabos, mártásszerű lett, amit a kanál nélkül is könnyedén fogyaszthatunk.TEJSZÍNES KARALÁBÉFŐZELÉK,

ROZMARINGOS CSIRKECOMBBALHozzávalók:60 dkg karalábé15 dkg sárgarépa1 kisebb fej vöröshagyma2 ek. méz2 dl tejszínétkezési keményítő (vagy liszt)szerecsendiópetrezselyem zöldjesó8 csirke felsőcomb (vagy 4 egész)rozmaringbors, sóA csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, a bőrük alá rozmaring levélkéket bújtatunk, majd sütőben (a szokásos módon) szépen megsütjük.Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felaprítjuk, a karalábét és a sárgarépát felkockázzuk.Kevéske zsiradékon üvegesre sütjük a hagymát, aztán hozzáadjuk a répakockákat, és a mézet, alaposan elkavarjuk, megsózzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd felöntjük vízzel. Az első forrás után a karalábét is hozzáadjuk, és csak annyi vízben főzzük puhára, ami épp ellepi.Amikor a zöldségek roppanós puhára főttek, tejszínnel és keményítővel besűrítjük, tálalás előtt egy jó adag, aprított petrezselyem zölddel frissítjük. Mint az a fotón is látszik, NE a szokásos, bő lével készítsük, ezt a főzeléket, hanem inkább sűrű mártásszerű ragu legyen, ami késsel, villával, na és a rozmaringos csibecombbal is könnyen fogyasztható!