Csirke és zamat avagy Sárgás, pompás, klasszikás

  • 2018.03.04.
  • 1

Lényegében erre a étere is írhatnám, hogy klasszikus, igaz nem felénk, de klasszikus, és én így készítem
CSIRKE PILÁFHozzávalók:5-6 db csirke felsőcomb20 dkg rizs20 dkg sárgarépa15 dkg zöldborsó (fagyasztott)5 dkg mazsola1 nagy fej vöröshagyma2 ger. fokhagyma 4-5 szem szegfűszeg1 db babérlevélkurkumabors, só(bors helyett lehet chili)Párolt rizst készítünk, azzal a kis különbséggel, hogy az ízesítésnél, babérlevelet és szegfűszeget is használunk.A csirke felsőcombokat kicsontozzuk és felkockázzuk (igény szerint a bőrét leszedhetjük, én naná, hogy nem tettem).A vöröshagymát felaprítjuk, forró zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt combhúst.A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk és amikor a hús finoman lepirult, ezt is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, kurkumával színezzük, „ízesítjük”, vízzel felöntve pörkölt módján főzzük, az első forráskor belekeverjük a fagyos borsót, az utolsónál pedig a mazsolát.Szépen rotyogatva, készre főzzük, úgy, hogy annyi szaftja legyen, ami épphogy! ellepi, az így kapott ragunkat, ezután beleforgatjuk a kész, illatos, ízes rizst, és már tálalhatjuk is.
(A kurkumának nincs sok, túl erős íze, ennek hiányában, használhatunk fűszerpaprikát, de csak óvatosan, hogy ne legyen a piláfunk, pörkölt jellegű; ha viszont curry-vel színeznénk, akkor arra ügyeljünk, hogy a curry, egy fűszerkeverék, tehát ölég jellegzetes íze van !!!)FOODYNY
is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!