Karaj és lilahagyma avagy Na, pá!

  • 2018.01.03.
  • 6

Tehát akkor holnaptól szabadságra megyek, mint az már néhány éve teszem.Idén még az is szükségessé teszi, hogy holnap egy picikét felvágják a csuklómat...Ez van.Asszongyák 1-1,5 hónapig valószínűleg balkezes leszek, ez nem is baj, mert egyszer mindent ki kell próbálni.Szóval nem tudom mikor jönnek az új Őrültségeim, de addig azért felelevenítek néhány régi gyöngyszemet, és ha lassabban is, de talán "raktárról" bedobok újakat is (ez nem ígéret).Viszont ma még, az -ezt is el kell használni- kategória érvényesült.PANÍROZOTT SERTÉSKARAJ,

LILAHAGYMÁS TÖLTELÉKKEL,




ÉS EZERMAGOS HAJDINKÁSÁVALHozzávalók:60 dkg sertéskaraj2 fej lilahagyma (kb. 15dkg)10 dkg parasztkolbász10 dkg sajt (most épp Gouda)20 dkg hajdina2 ger. fokhagymatök-, len-, napraforgómagkakukkfűrozmaringsóa panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsaA sertéskarajt felszeleteljük és kikloppfoljuk, megsózzuk; a lilahagymát félkarikákra vágjuk, a kolbász kis kockákra, a sajtot pedig szintén felcsíkozzuk, aztán szépen egységesen elosztjuk a hússzeleteken, kakukkfűvel ízesítjük, félbehajtjuk őket, majd a hagyományos módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.A hajdinakását a rizshez hasonlatos módon készítjük el, egy picivel több vízzel, de a későbbiekben is adhatunk hozzá vizet, míg eléri a kívánt puhaságot, rozmaringgal és két gerezd fokhagymával ízesítjük, illetve már az elején, különböző magokat szórunk bele ízlésünk szerint.FOODYNY
is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!