Pulykacomb és leves avagy A forduló végére

  • 2017.12.12.
  • 9

Ismét levest ajánlok az én Drágájimnak!Az apropója egy játék, verseny, stb...Karácsonyi ízeket kell varázsolni a tányérra. Nézem a többi "pályázót", jönnek a jó kis húsos étkek, a fincsi sütik, de valamiért a leves háttérbe szorul (no, azért van, de minimális).A karácsonyhoz a finom, kellemes zamatot adó fűszerek illata is hozzájárul, amit én most egy kicsit talán átértelmezve, talán bátran egy fincsi pulykaragulevesben próbálok megjeleníteni.ZAMATOS PULYKARAGULEVESHozzávalók:50 dkg kockázott pulyka felsőcomb filé15 dkg sárgarépa15 petrezselyem gyökér15 dkg zöldborsó (fagyasztott)4 ek. méz3 dl tej1,5 ek lisztszerecsendiókakukkfűpetrezselyem zöldjebors, sóvaj és olívaolaj5 dkg apró tésztaVaj és olívaolaj hevített keverékén megpirítjuk a pulykacomb kockákat.Közben megtisztítjuk, felkarikázzuk a zöldségeket és a húshoz adjuk.Együtt szépen lepirítjuk, majd belekeverjük a mézet, és finoman megkaramellizáljuk.Ezután hozzáadjuk a fagyos borsót,
sózzuk, borsozzuk,
felöntjük bő egy liter vízzel,
kakukkfűvel ízesítve a hús puhulásáig főzzük.A lisztet a tejjel simára keverjük, tehát habarás készítünk; hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, frissen reszelt szerecsendióval még zamatosabbá tesszük és készre főzzük.Tálalás előtt egy jó adag aprított petrezselyemzölddel frissítjük, és külön kifőzött apró tésztával tálaljuk.