Most aztán télleg mingyár :D :D :D

  • 2017.12.31.
  • 8

Ezzel a recepttel megígérem, hogy idén már békibe hagylak bennetek , és kívánok nektekBOLDOG ÚJ ÉVET
KORHELYLEVES,

SERTÉSHÚSSAL ÉS HAJDINÁVALHozzávalók:50 dkg sertéscomb10 dkg kenyérszalonna1 szál lángolt kolbász (15-20 dkg)1 kg savanyúkáposzta1 szál sárgarépa (12-15 dkg)5 dkg hajdina1 fej vöröshagyma½ dl citromlé½ dl fehérborcsombor (borsikafű)rozmaringfűszerpaprikasóA vöröshagymát felaprítjuk. A kenyérszalonnát apró kockákra vágjuk. A sertéscombot a megszokottnál kisebb kb. centis kockákra daraboljuk. A sárgarépát félkarikákra vágjuk. a kolbászt felkarikázzuk.A káposztát jól kimossuk és egy kicsit átvagdossuk. A káposztát jelen esetben, azért mostam ki (egyébként, nem nagyon szoktam) mert a végén citromlével és fehérborral tettem pikánssá a levest.Kevéske zsiradékon a szalonnát, és a vöröshagymát együtt üvegesre sütjük; ezután hozzáadjuk a húst és a répát. Amikor a hús kifehéredett, elvesztette nyers színét beleszórjuk a kolbász karikákat, addig pirítjuk amig kicsit kiadja a színét, majd sózzuk, csomborral és rozmaringgal fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával és vízzel felöntve pörkölt módján főzzük 30 percig.A kimosott, átvagdalt káposztát hozzáadjuk a húsos alaphoz, és jó egy órát főzzük.Ezután beleborítjuk a hajdinát, a citromlevet, a fehérbort és a hajdin puhulása szerint kb 20 perc alatt készre főzz