Hajdina és zöldség avagy Hétfő hús nélkül

  • 2017.12.04.
  • 6

Nagyon jól telt a húsvége

hétvége, jól meg tömtük a bendőnket; talán nem is nagy csoda, hogy, itt a
hét elején, nem kívánja az emberfia a hús.... vagy legalább is én nem kívánom.
TEJSZÍNES- ZÖLDSÉGES
HAJDINA RIZOTTÓHozzávalók:25 dkg hadina20 dkg sárgarépa20 dkg zöldbab (fagyasztott)2 szál szálzeller1 db kaliforniai paprika (piros)1 fej vöröshagyma
1 dl tejszín1,5 dl fehérbor (félédes)rozmaringlestyánsóolívaolajsajtA szárzellert, a sárgarépát, a vöröshagymát, apró kockákra vágjuk, és olívaolajon együtt, egyszerre, elkezdjük pirítani. Közben felkockázzuk a kaliforniai paprikát és a hajdinával együtt
a zöldséges alaphoz adjuk, megsózzuk; lestyánnal és rozmaringgal ízesítve, vízzel felöntögetve, kevergetve, úgy mint a rizottót, kívánt puhaságúra főzzük.A főzés felénél,
hozzáadjuk a fagyos zöldbabot és a bort; az utolsó 2 percben pedig a tejszínt, aztán kellemes szaftosra forraljuk.Frissen, forrón tálaljuk, egy kis sajttal megkoronázzuk.