Csirke és csicsóka avagy Gondolom nem az

  • 2017.12.19.
  • 0

A humor, a vicc sok mindenre jó.Például, jól kitudjuk magunkat vágni, "kényes" kérdésekből; mondjuk, ezzel azért vigyázni is kell!A minap a következőt hallottam:-Te Laci, tudod mi az a csicsóka?-Hát....., gondolom, nem egy mondóka!?Hát nem, de ha igazából érdekel a
VITAL.HU
-n olvashatsz róla bővebben.CSIBERAGU, CSICSÓKÁVAL


ÉS LASKAGOMBÁVALHozzávalók:60 dkg csirkemell80 dkg csicsóka40 dkg laskagomba15 dkg koktélparadicsom2-3 ek. citromlékakukkfűchili pehelysóolívaolajA csirkemellet falatnyi darabokra, vagy csíkokra vágjuk.Csicsókát megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk és felhasználásig hideg vízben tartjuk.A laska gomba erősebb, "keményebb" szárrészét levágjuk a többi részt pedig csak lazán kézzel, csíkokra tépkedjük.Olívaolajon elkezdjük a csirkefalatok sütését, pirítását.Amikor a hús elveszti nyers színét, hozzáadjuk a feldarabolt, és lecsepegtetett csicsókát, 3-5 perecig együtt pirítjuk, aztán jöhet a laskagomba is. Kevergetve, rázogatva addig sütjük amíg a csicsóka eléri a kívánt puhaságot (itt sem árt ha, hanem kellemes roppanós marad).A koktélparadicsomokat mérettől függően félbe vagy negyedekbe vágjuk és ragunkhoz szórjuk, megsózzuk, kakukkfűvel és chili pehellyel ízesítjük, pá r perc alatt készre főzzük, az utolsó pillanatokban citromlével még pikánsabbá varázsoljuk.FOODYNY
is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!