Rizs ami tészta avagy Végre

  • 2017.10.30.
  • 7

Már régóta szerettem volna kipróbálni a tészta rizottót, de sajna a mi kisvárosunkban, nem gyakran van lehetőség a rizsszem tészta beszerzésére; pedig ha az emlékeim nem csalnak, régebben a paradicsomlevesbe majd mindig ez volt a betét.De a közelmúltban...TÉSZTARIZS-OTTO,

PAPRIKÁVAL ÉS KAPRIVALHozzávalók:25 dkg rizsszem tészta (tésztarizs)10 dkg bacon4 db paprika2 ek. kapribogyó2-3 ger. fokhagyma5-8 dkg Parmesan v. Grana Padanolestyánpetrezselyem zöldjesó(chili)A bacont szép apró kockákra vágjuk (vagy úgy vásároljuk) és egy nagyobb serpenyőben
vagy lábosban, olívaolajon, elkezdjük pirítani.
Közben felkockázzuk a paprikákat is, és a szalonnához adjuk, 2-3 percig pirítjuk. A
fokhagymát durvára aprítjuk, és a rizsszem tésztával együtt az alaphoz keverjük, óvatosan átforrósítjuk, vigyázva arra hogy a fokhagymát meg ne égessük, hozzá adjuk a kapribogyót, és vízzel felöntögetve, kevergetve, a rizotto-val megegyező módon puhára főzzük, sózzuk, lestyánnal ízesítjük.A főzés végén reszelt Parmesan-t keverünk hozzá, és aprított petrezselyemmel frissítjük.Megint csak, megemlítem, egy csípősség is jól áll neki