Szarvas és tejföl avagy Egy szaftos élvezet

  • 2017.10.31.
  • 1

Egyszerű és nagyon finom.Fölösleges lenne bármi mást is ide írni.TEJFÖLÖS-PAPRIKÁS SZARVASRAGUHozzávalók:80 dkg szarvas pörkölthús25 dkg paprika10 dkg kolozsvári szalonna1 nagy fej hagyma1+1 ek. mustár1 p. tejföl (150 g)1 ek. liszt1 db babérlevélfűszerpaprikaőrölt köménykakukkfűsóA húst felkockázzuk.A hagymát felaprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk és együtt üvegesre sütjük; közben a paprikát is felkockázzuk és az alaphoz adjuk.

Pár perc elteltével, hozzáadjuk a húst, és amikor elveszti nyers színét, megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük, felöntjük vízzel, kakukkfűvel, a babérlevéllel és egy kevéske köménnyel fűszerezzük, belekeverünk 1 evőkanál mustárt, majd pörkölt módján puhára főzzük.Közben a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amibe 1 evőkanál mustárt is belekeverünk.Amikor a hús kellően megpuhult, a habarással besűrítjük, és galuskával tálaljuk.