Spenót és csibemáj avagy Tartozás

  • 2017.10.18.
  • 5

Ha még emlékeztek rá, a múlt héten valahol, valakinek, valamiért spenótos pennét "ígértem", amiből más lett...
>>>nem rosszabb, de más<<<No, ezért azt éreztem, hogy úgy korrekt, ha akkori ígéretemet ma illetve tegnap bepótlom...FARFALLE, CSIBEMÁJJAL ÉS SPENÓTTALHozzávalók:50 dkg csirkemáj25 dkg bébi spenót15 dkg kolozsvári szalonna15 dkg koktélparadicsom4 ger. fokhagyma1 p. tejföl (175g)25 dkg farfallemajoránnasóolívaolajA paradicsomokat méret függően, félbe vagy negyedekre daraboljuk, a fokhagymát durvára aprítjuk.
A bébi spenótot megmossukA csirkemájat felcsíkozzuk.A tésztát kifőzzük.
Közben, a kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis olívaolajon megpirítjuk, félúton hozzáadjuk a májat.
Amikor a máj elveszti nyers színét, beleszórjuk a fokhagymát, aztán félperc múlva a paradicsomot; 1-2 percig együtt pároljuk, sózzuk, majoránnával ízesítjük.Felöntjük kb. 1.5 dl vízzel, jól kiforraljuk, aztán a tejfölt kikeverjük egy kevéske meleg lével -hőkiegyenlítés- ez lehet akár a tészta főzővize is, és ezt is hozzákeverjük, beleszórjuk a bébi spenótot és szép, lassan visszaforraljuk.
Beleforgatjuk a tésztát, és frissen tálaljuk.Csak 1 tipp: Ha ügyesek vagyunk, a tészta főzését, a raguban is befejezhetjük, ez azt jelenti, hogy a tésztát, az a utolsó pillanat előtt -"még egy pici kell neki"-, nem leöblítve, melegen átszűrjük a raguba, és abban 2-3 perc alatt főzzük készre; igaz ez néni gyakorlatot igényel, de megéri...és még 1: a sózás, a szalonna sós, és ha a tészta főzővizét használjuk az is sós, erre ügyeljünk!!! ...nekem elhihetitek, már tudom miről beszélek