Paraj és zamat avagy A zöld és a kék

  • 2017.10.23.
  • 5

Nem nagyzolásból említem meg,
de ölég szépen megszokták dicsérni a krémleveseimet. Természetesen, ezt mindig követei a kérdés: -és hogy csinálod?Elmondom, és jön a követkő: -komolyan, csak ennyi?
Igen.PARAJKRÉMLEVES, KÉK SAJTTAL



ÉS FOKHAGYMÁS OLAJJALHozzávalók:45 dkg parajkrém (fagyasztott)2 dl tejszín1 fej vöröshagyma4 ger. fokhagyma2 ek. kristálycukor2-3 ek. lisztkékpenészes sajt (Márvány, Gorgonzola, stb.)
szerecsendióolívaolajlestyánbors, sószalonna, toast kenyér2 szép gerezd fokhagymát összezúzunk, egy kis tálkába rakjuk, picikét megsózzuk, majd olívaolajjal felöntjük, elkavarjuk, és fóliával letakarva legalább félnapot pihentetjük, de előző este is elkészíthetjük.A vöröshagymát nagyobb
kockákra vágjuk, kevéske olívaolajon megfuttatjuk, rászórjuk a cukrot és aranybarnára pirítjuk.
Hozzáadjuk a parajkrémet és durvára aprítva 2 gerezd fokhagymát, felöntjük bő 1 liter vízzel, megsózzuk, fűszerezzük.
15-20 percig főzzük, illetve amíg a hagymák jól megpuhulnak, aztán simára turmixoljuk, tejszínből és lisztből készült habarással besűrítjük, készre főzzük.Tálaláskor belemorzsoljuk a kéksajtot és a fokhagymás olajjal megcsepegtetjük.Együtt pirított, kis kockára vágott toast kenyeret és szalonnát kínálunk hozzá.