Csirke és pikáns avagy Egyszerűen, de jól

  • 2017.09.26.
  • 1

A nagy titok, abban rejlik, hogy minél egyszerűbben kell összeválogatni az alapanyagokat és ízesítőket, és az sem baj ha néha ez meglepőnek tűnik.CSIRKEMELL PIKÁNS MÁRTÁSBAN,






PÁROLT HAJDINÁVALHozzávalók:60 dkg csirkemell4 ek. mustár4 ek. tejföl2 ek. lisztpetrezselyemzöld
chili (pehely)sóolívaolaj és vajhajdinakásaA csirkemellet felszeleteljük, forró olívaolaj és vaj keverékén, finoman megpirítva, elősütjük, megsózzuk. A serpenyőből kiszedve,
fóliával letakarva,
félre rakjuk.A tejfölt és a mustárt, 2 dl vízzel kikeverjük.A petrezselyem zöldjét durvára aprítjuk.A visszamaradt zsiradékon 2 evőkanál lisztet elkavarunk, (ha a szükség úgy kívánja ,pici olajat adhatunk hozzá) felöntjük a tejfölös-mustáros vízzel, elkavarjuk simára, visszarakjuk bele a hússzeleteket, és lassan forralva sűrűre főzzük. Közben aprított chilivel ízesítjük, és a petrezselyemzölddel frissítjük.(Ízlésünknek megfelelően hígíthatjuk, vagy sűríthetjük.)Párolt hajdinával tálaljuk, de természetesen, más köret is megfelel.