Tök és tök és tök avagy Ahogy kapom, adom

  • 2017.08.29.
  • 9

No comment.Kertem nincs, tököm van.Kapom, szeretem.Ahogy kapom, adom.Jó étvágyat!ZSENGE TÖKÖS, RAKOTTASHozzávalók:1 kg zsenge gyalult tök (egészben - kb. 1,80)50 dkg darált sertéscomb v. lapocka10 dkg bacon1 fej
vöröshagyma2 ger. fokhagyma20 dkg rizs2 ek. fehérborecet2 p. tejföl (1/175g)4 db főtt tojásfűszerpaprikamajoránnaköménybors, sózsír, zsemlemorzsaA gyalult tököt 1 teáskanál sóval, 2 evőkanál borecettel alaposan összekeverjük, és félretesszük pihenni.Közben, a bacon-t és a vöröshagymát felaprítjuk, amikből fűszerpaprikával, majoránnával, köménnyel, sóval, borssal, "pörköltalapot" készítünk, és a darált húst puhára pároljuk benne, úgy hogy minimális szaftja maradjon, illetve az utolsó 2-3 percnél zúzott fokhagymával ízesítjük.Ezen idő alatt, párolt rizst készítünk.A kész rizst és a darált húsos "pörköltet", 2 evőkanál tejföllel összekeverjük.Egy 32 cm tepsit kizsírozunk és zsemlemorzsával kihintünk.A tököt alaposan kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb leve legyen.A tök felét a tepsi alján ügyesen elosztjuk, és ráborítjuk a húsos-rizses részt.Aztán rákarikázzuk a főtt tojásokat, és a tök maradék felével beborítjuk, a tetejét megkenjük a maradék tejföllel, amit egy kicsi sóval, borssal és köménnyel kikavarunk.Előmelegített sütőben 200 fok (légkeverés) 40-45 perc alatt szépen megsütjük.