Patiszon és mártogató avagy A magyar mindent bepaníroz

  • 2017.08.03.
  • 6

Mi magyarok, bármit be tudunk panírozni, hallani egy reklámba, ez lénye.......most jut eszembe, milyen régen ettem paníros dolgot, úgyhogy hama-gyorsan valamit bepanírozok, oszt hadd szóljon.PANÍROZOTT PATISZON,


KAPROS-SAJTOS MÁRTOGATÓVAL
Hozzávalók:1 db patiszon (kb. 1 kg)liszt, tojás, zsemlemorzsaA mártogató:20 dkg friss, szemcsés sajt1 db tojás sárgája1 dl étolaj2 tk. mustár1 tk. porcukorfriss kaporbors, só4 adag párolt rizsA patiszont megtisztítjuk, eltávolítjuk a magrészét, aztán gerezdere, szeletekre vágjuk.Megsózzuk, a hagyományos módon panírozzuk, és kisütjük.A tojássárgáját, elkeverjük 2 evőkanál mustárral, megsózzuk és lassan csurgatva hozzákeverjük az olajat. Lassan csurgatva, folyamatos keveréssel, szépen be fog sűrűsödni, ekkor adjuk hozzá az 1 teáskanál porcukrot, és a sajtot, alaposan összekeverjük, aprított kaporral és borssal ízesítjük, jól lehűtjük.Párolt rizzsel tálaljuk; de szerintem ebben a melegben, picit nagyobb adagban önálló étekként is megállja helyét.Ez is ennyi.