Aprópecsenye és paprika avagy Kicsit olaszos

  • 2017.08.23.
  • 9

Amikor elhatároztam, még nem tudtam, hogy melyik irányba kanyarodjak, ha ahhoz a ponthoz érek, ahol kanyarodni kell, mert pont oda vagyok.Szláv vagy Mediterrán?Amikre gondoltam (mindkét irányba) szépen kipakoltam magam elé, és neki álltam a főzésnek, lesz ami lesz...Elkészült, beharaptam, és nincs titkolnivaló rajt, kicsit olaszos lett.SOKPAPRIKÁS APRÓPECSENYE,

ROZMARINGOS KUKORICAKÁSÁVALHozzávalók:60 dkg szűzpecsenye60 dkg paprika (jó, ha több színű)10 dkg bacon2-3 ek. balzsamecetsó4 adag, sűrűbb kukoricakása, amit aprított rozmaringgal ízesítünk.A bacon-t csíkokra vágjuk és elkezdjük pirítani.A szűzpecsenyét szintén felcsíkozzuk, és a bacon-hoz adjuk, együtt pirítjuk tovább.Közben a paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk.Amikor a hús kezd szépen pirulgatni, hozzáadjuk a paprikát, megsózzuk és 5-10 percig sütjük még.A végén meglocsoljuk a balzsamecettel, összeforraljuk, és a kása tetején tálaljuk.