Tárkony és burgonya avagy A tegnapi tervek

  • 2017.07.05.
  • 2

Az a helyzet, hogy ezt már tegnapra terveztem.Csak tegnap úgy alakult, olyan nap lett (nagyon olyan), és ezért inkább egy kis tésztát főztem.Na de, ma! csak azért is megfőztem a tegnap előszedett krumplikat.TÁRKONYOS BURGONYALEVESHozzávalók:50 dkg burgonya10 dkg sárgarépa1 fej vöröshagyma5-10 dkg kolozsvári szalonna1 db paprika1 dl tejszín1 db babérlevélfűszerpaprikatárkonyköménysóA vöröshagymát, a szalonnát, és a paprikát, apró kockákra vágjuk és együtt szépen üvegesre sütjük. Ezután megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük és egyből felöntjük annyi vízzel ami ellepi, köménnyel és a babérlevéllel ízesítve, kb. 10 percig főzzük. Ez idő alatt megpucoljuk a burgonyát és a répát, amiket kis, kb. 1x1 centis kockákra illetve karikákra darabolunk, és az alaphoz adjuk. Vízzel felöntve, tárkonnyal ízesítve, puhára főzzük, végén egy forralásnyi időre, hozzáadjuk a tejszínt.Okos: A szárított fűszereket a főzés közeben adjuk az ételekhez, a frisseket pedig a főzés vége felé.