Saláta és öntet avagy Viszonylag

  • 2017.07.12.
  • 2

Ma a mai étkezésem ölég ritkára sikerül, de ez talán nem is baj.Estére viszont egy pompás salátát dobtam össze, ahol az önteten lett a hangsúly, és azon finom füstölt halacsakán....na meg a zöldbabon (nehogy megsértődjön)Asszem ez viszonylag gyors és egyszerű lett.ESTI SALÁTA, ZÖLDBABBAL


ÉS FÜSTÖLT MAKRÉLÁVALHozzávalók:20 dkg zöldbabfüstölt makréla (vagy más)salátafélékAz öntet:1 nagy p. natúr joghurt (375 g)2 db főtt tojás10 dkg sárgarépa2 ek. olívaolajkakukkfűsóA zöldbabot roppanós puhára főzzük, lehűtjük.Az öntethez a joghurtba reszeljük a tojásokat és a sárgarépát, sóval és kakukkfűvel ízesítjük, és két evőkanál olívaolajat is belekeverünk.A saláta féléket a tányérra halmozzuk, rászórjuk a zöldbabot, meglocsoljuk az öntettel és
füstölt hal darabokkal koronázzuk.