Nyúl és paprika avagy A legenda új élete

  • 2017.07.20.
  • 4

Természetesen, mint sokunknak, nekem is megakad a szemem a AKCIÓ! feliraton...Most épp
a nyúl lapocka volt a kecsegtető kínálatban, amit én ott hagytam a boltban.Hát persze! Pont én.Szóval, megvettem, igen, nyúl, igen lapocka, igen nincs rajta sok hús, igen nem is olyan olcsó, de finom és akciós, tehát...NYÚLPAPRIKÁS, KAPROS-GALUSKÁVAL(talán nem a legmegszokottabb módon, na de, nálam ez nem furcsa)Hozzávalók:1 kg nyúl lapocka2 fej vöröshagyma2 db paprika
1 p. tejföl2+2 ek. liszt2 ek. mustár2 dl fehérborbabérlevélmajoránnafűszerpaprikabors, só4 adag galuska, aminek a tésztájába aprított kaprot keverünkA hagymát és a paprikát felkockázzuk.A lapockákat az ízületeknél ledaraboljuk (persze lehet kisebbre is, de ha csontot vágunk akkor már előfordulhatnak csontszilánkok is, tehát vigyázva fogyasszuk); majd egy
nagyobb tálba rakjuk, két evőkanál mustárt teszünk rá, és alaposan összeforgatjuk, ezután két evőkanál liszttel is átforgatjuk.Egy lábosban olajat hevítünk és megpirítjuk rajt húsdarabokat, a felénél hozzáadjuk a hagymát és a paprikát, megsózzuk, aztán "folyamatos" kevergetéssel üvegesre sütjük.Meghintjük fűszerpaprikával, felöntjük a borral, egyet forralunk rajt, illetve feloldjuk az aljáról a pörköt, borssal, majoránnával valamint egy darab babérlevéllel ízesítjük, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi, és fedő alatt puhára főzzük. (nálam ez kb. 1 óra volt)A tejfölből és két kanál lisztből habarást készítünk, amivel a paprikásunkat besűrítjük.Galuskával, vagy ahogy én, kapros-galuskával tálaljuk.