Lecsó és török avagy Nem véletlen hasonló

  • 2017.07.06.
  • 0

Török lecsó - Menemen, ami lényegében, és öléggé hasonlít a mi lecsókhoz, csak itt a paradicsom a meghatározó alapanyag, illetve fűszeresebb. A fűszerezése többféle lehet oregánó, majoránna, kakukkfű és chili vagy bors, mondhatnám ahány ház, annyi szakács. Találkozhatunk olyan receptekkel is ahol padlizsánt is használnak. A tojást pedig csak úgy ráütik, és olyan tükörtojás szerűen sült meg, magán a lecsón... Klasszikus módon, a lepénykenyérrel fogyasztják, ami kanálként használnak.Valószínűnek tartom, hogy aki olvassa a receptet, és ismeri a Menemen-t, az, illetve jó néhányan, azt mondják, hogy ez nem az, az nem ilyen. Van ez így, sőt talán mostanában picit divat is lett, az hogy csak én tudom, csak az enyém az igazi... De nem akarok csunyákodni, ezt el kell fogadni.Épp ezért, ma nem Menemen-t készítettem, hanem csak olyan hangulatú Mamanna-t.Egyébként, ha van török ismerősöm (tellesen véletlen van