Padlizsán és reggel avagy Jól kezdődik

  • 2017.06.12.
  • 1

A reggeli
a legfontosabb, ugyi ezt már jól tudjuk (remélem).A REGGELI !!! nem a hamagyorsanbekapokvalamit...Ha nekem nem hiszel akkor
ITT egy kis REGGELI olvasmány.PADLIZSÁNOS-TÚRÓKRÉM, TOJÁSSALHozzávalók:25 dkg túró1 db padlizsán2 db
főtt tojásmajoránnaköménybors, sótejföl szükség
szerintFigyelem! ismét bonyolult a recept, tessék jól figyelni, mert csak eccer írom le!A padlizsánt meghámozzuk és félcentis kockákra vágjuk, majd szépen megpirítjuk, sózzuk borsozzuk.A még forró padlizsánkockákat összekeverjük a túróval, és a szinték kockákra darabolt főtt tojással, köménnyel, majoránnával ízesítjük, jól lehűtjük.ui. Én könnyű,laza állagú túrót használtam, és nem volt szükséges tejföllel lazítani, de darabosabb, rögös túrónál előfordulhat, hogy kell egy kevés tejföl hozzá illetve, van aki hígabban, van aki sűrűbben szereti.A padlizsánt, eltérő módon most, meghámoztam, mert nem szerettem volna, héjdarabkákat a "krémbe", persze egy minimális így is maradt rajta