Padlizsán és krumpli avagy Mert volt még egy...

  • 2017.06.07.
  • 0

Ahogy tegnap gondoltam, ma is padlizsános étek került az asztalra.Az elhatározás nen volt nehéz, mert volt még egy padlizsánom a tegnapi akciósból.Tegnap rizs volt, akkor ma krumpli.Tegnap hús nélkül, ma hússal.Tegnap tegnap volt, ma meg ma van.Majdnem ugyanaz, vagy mégsem?PADLIZSÁNOS RAKOTTAS, PULYKAHÚSSALHozzávalók:50 dkg darált pulyacomb80 dkg burgonya1 db padlizsán20 dkg sárgarépa1 fej vöröshagyma1 db paprika1 p. tejföl ( 175 g - de lehet 2 is, ha úgy szeretjük)rozmaringköménybors, sóolívaolaj(fűszerpaprika)A sárgarépát, a padlizsánt és a paprikát felkockázzuk.A burgonyát héjában megfőzzük; megpucoljuk, karikákra vágjuk.A hagymát felaprítjuk és a répával együtt kevés zsiradékon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a paprikát és 20-25 percig pároljuk rajt a darált húst, egy picike víz hozzáadásával, amit a végén minimálisra elfőzünk; sóval, köménnyel és rozmaringgal ízesítjük.A padlizsán kockákat külön megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.Egy tepsit vékonyan kikenünk zsiradékkal, az aljára rakjuk a krumplikarikákat, ráborítjuk, a megpárolódott darált húst, majd a megpirított padlizsánt, finoman lenyomkodhatjuk, "tömöríthetjük".
A tejfölt 3-4 kanálnyi olívaolajjal kikeverjük, picit sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint
egy kicsi fűszerpaprikát is adhatunk hozzá, aztán a rakottasunk tetejére locsoljuk, és ügyesen eloszlatjuk, elkenjük rajt.
180 fokos sütőben szépen összesütjük, megpirítjuk.